Geluk plakt in een klein hoekje

mei 2017

Soms heb ik geluk. Dat voelt fijn. Dan denk ik dat ik een goed mens ben, want karma! Zoals die keer dat ik in de tram zat en mijn contactlens verloor. Ik zat in mijn oog te wrijven en plop! Weg. Nergens te vinden. En zonder lenzen zie ik echt heel weinig. Gelukkig had ik er nog één in dus was ik maar half slechtziend. In blinde paniek zocht ik mijn kleding af, de vloer bij mijn voeten, mijn stoel, het achterhoofd van de passagier voor mij. Niets! Ik moest en zou hem vinden dus ik ben blijven zitten tot we aankwamen bij de remise in Scheveningen. De tramchauffeur keek wel een beetje raar op toen ik gelukvroeg of ik nog even mocht zoeken en hij maakte geen aanstalten me te helpen, maar goed. Ik wilde echt niet met één contactlens naar huis. Na tien keer op mijn knieën de hele tram op en neer te zijn geweest hield ik het voor gezien en liep naar het huisje waar een paar chauffeurs zaten te lunchen. Ik gaf de bestuurder mijn telefoonnummer en vroeg hem mij te bellen wanneer iemand mijn contactlens vond. Ik heb echt geen idee waarom ik dat deed, wat een rare actie. Fat chance, toch? De chauffeurs keken me ook al aan alsof ik niet alleen mijn contactlens was verloren.

De chauffeurs keken me ook al aan alsof ik niet alleen mijn contactlens was verloren.

Mijn contactlenzen zijn nogal prijzig dus in zak en as ging ik huiswaarts. Éénoog maar bepaald geen koning. En toen gebeurde het. Tijd en ruimte botsten, de hemelpoorten openden zich en het tij keerde. Ineens was het Sint Juttemis, Pasen én Pinksteren tegelijk. De telefoon ging. De tramchauffeur. Dat hij mijn contactlens in een papieren zakdoekje in zijn binnenzak had en dat ik hem later die dag op kon halen bij de remise. Een dame had hem gevonden, hij zat in een hoekje tegen het raam geplakt op de plek waar ik had gezeten. Ze had het dingetje herkend als contactlens en naar de chauffeur gebracht. Geen idee waar ik dat aan had verdiend, ik zal wel iets goeds gedaan hebben in de voorgaande dagen. Het deksel goed op de pindakaas gedraaid? Mijn haren uit het doucheputje gehaald? Ik hoop in elk geval dat de vindster beloond is met een flinke dosis “good karma”, want ze heeft mij op dat moment erg gelukkig gemaakt.

3 comments

 1. Comment by Hans

  Hans 02-05-2017 at 13:02

  Wat een grappig vehaal Nyree! Ik zag het helemaal voor me 😀

 2. Comment by Ria

  Ria 02-05-2017 at 13:15

  Kan het me nog herinneren😄. Leuk verhaal!!!

 3. Comment by Lonneke

  Lonneke 27-07-2017 at 16:41

  Mag ik hier ook gewoon even ‘liken’??

Comments are closed.